Sos Kentucky Gold to pyszny sos na bazie majonezu i musztardy. Charakterystyczny dla sosu kentucky jest wędzony smak, który w tym przepisie uzyskasz dzięki wędzonej papryce. Sos świetnie pasuje do sałatek, kanapek, a także do wielu innych przekąsek.
Jak zrobić wegański sos musztardowy?
Przygotowanie sosu kentucky jest niezwykle proste! Wystarczy, że wymieszasz wszystkie składniki, czyli majonez, musztardę, syrop klonowy, kurkumę, sól, wędzoną paprykę i pieprz. Dokładne proporcje znajdziesz w przepisie poniżej.

Przepis na sos Kentucky Gold krok po kroku
Sprawdź inne przepisy na ciasta – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Mini deserki z czekoladą! 14 PRZEPISÓW
- Jajka z warzywami jak burgery!
- Deserki Dakłas w pojemniczkach
- Ciasto warszawskie – przepis
- Jednogarnkowy makaron z pieczarkami i parmezanem
- Muffiny Reeses z masłem orzechowym



1 komentarzy
[…] […]