Ten przepis na pralinki z białą czekoladą zachwyci każdego miłośnika słodyczy! Są to niezwykle proste trufle, które bez problemu przygotujesz w domu.
Jak zrobić proste domowe trufle z białą czekoladą?
Przygotowanie pralinek rozpoczynamy od rozpuszczenia w kąpieli wodnej białej czekolady z dodatkiem śmietanki 30% i masła. Następnie całość odstawiamy, a po kilku godzinach ubijamy, mieszamy z herbatnikami, po czym formujemy kulki i schłodzone oblewamy gorzką czekoladą.
Jak zrobić polewę do pralinek?
Do przygotowania polewy najlepiej sprawdzi się gorzka czekolada o zawartości 64% kakao. Taką czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem masła lub słodkiej śmietanki.
Jak przechowywać czekoladowe pralinki?
Domowe pralinki najlepiej przechowywać w lodówce.
Przepis na pralinki krok po kroku
Sprawdź inne przepisy z czekoladą – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Przepis na rurki z kremem budyniowym
- Deserki z mascarpone – 15 prostych przepisów
- Deser bananowy na zimno (w pojemniczku)
- Dobry placek drożdżowy z serem – jak u babci!
- Racuchy drożdżowe kładzione łyżką – przepis z budyniem
- Kawowe ciasteczka z bezą i malinowym kremem!
1 komentarzy
Wyglądają bardzo smakowicie.