Przepis na pierogi z farszem z ciecierzycy, fasoli i suszonych pomidorów. Pierogi są delikatne, ale dzięki doprawieniu octem ryżowym i sosem sojowym mają wyrazisty smak.
Jak zrobić wegetariański farsz do pierogów?
Farsz do pierogów na bazie ciecierzycy i białej fasoli przygotujesz w prosty sposób – wystarczy, że ciecierzycę i fasolę zblendujesz, startą marchewkę podsmażysz z czosnkiem i cebulą, a na koniec wszystkie składniki wymieszasz z suszonymi pomidorami i doprawisz.
Przepis na pierogi bez mięsa krok po kroku
Sprawdź inne przepisy na bezmięsne dania – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Drożdżówki ze śliwkami i czekoladą
- Ciasto z kaszą manną i budyniem na herbatnikach (z galaretką i morelami)
- Najlepsze deserki z herbatnikami – 16 przepisów
- Szybkie mini deserki tiramisu bez jajek
- Meksykańska sałatka w tortilli
1 komentarzy
Nie ma co się za bardzo rozpisywać, po prostu trzeba ich spróbować! Według mnie są więcej niż smaczne i na pewno stanowią znakomitą alternatywę dla wielu innych, często już mocno oklepanych, farszów 😀