Przedstawiam Wam przepis na pasztet z wątróbki z żurawiną! Ten domowy pasztet świetnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek. Pasztet przygotujesz w kilka chwil.
Jak zrobić domowy pasztet z żurawiną?
Aby przygotować pasztet z wątróbką, należy podsmażyć wątróbkę i cebulkę na maśle. Następnie jeszcze gorącą wątróbkę łączymy z żółtkiem i blendujemy. Całość mieszamy z namoczoną żurawiną i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Przepis na domowy pasztet z wątróbki
Sprawdź inne przepisy na przekąski – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Przepis na ciasteczka maślane jak ze sklepu!
- Drożdżówki ze śliwkami i czekoladą
- Ciasto z kaszą manną i budyniem na herbatnikach (z galaretką i morelami)
- Najlepsze deserki z herbatnikami – 16 przepisów
- Szybkie mini deserki tiramisu bez jajek
2 komentarze
Żółto surowe czy gotowane
Do wątróbki dodajemy surowe żółtko