Przedstawiam Wam przepis na pasztet z wątróbki z żurawiną! Ten domowy pasztet świetnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek. Pasztet przygotujesz w kilka chwil.
Jak zrobić domowy pasztet z żurawiną?
Aby przygotować pasztet z wątróbką, należy podsmażyć wątróbkę i cebulkę na maśle. Następnie jeszcze gorącą wątróbkę łączymy z żółtkiem i blendujemy. Całość mieszamy z namoczoną żurawiną i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Przepis na domowy pasztet z wątróbki
Sprawdź inne przepisy na przekąski – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Polewa z białej czekolady – prosty przepis
- Chleb żytni na miodzie
- Sałatka z pietruszką i selerem korzeniowym
- Kruche z kokosową pianką
- Tradycyjne przepisy na Wielkanoc 2025




2 komentarze
Żółto surowe czy gotowane
Do wątróbki dodajemy surowe żółtko