Strona główna PrzepisyRodzaj daniaInnePrzepis na pasztet z wątróbki z żurawiną

Przepis na pasztet z wątróbki z żurawiną

podpis: Monika Jerzak
0 min (czas czytania)
domowy-pasztet-z-watrobki

Przedstawiam Wam przepis na pasztet z wątróbki z żurawiną! Ten domowy pasztet świetnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek. Pasztet przygotujesz w kilka chwil.

Jak zrobić domowy pasztet z żurawiną?

Aby przygotować pasztet z wątróbką, należy podsmażyć wątróbkę i cebulkę na maśle. Następnie jeszcze gorącą wątróbkę łączymy z żółtkiem i blendujemy. Całość mieszamy z namoczoną żurawiną i doprawiamy solą oraz pieprzem.

Przepis na domowy pasztet z wątróbki

domowy-pasztet-z-watrobki

Pasztet z wątróbki z żurawiną

Drukuj
Czas przygotowania:
Wartości odżywcze: 200 kalorie: 20 grams tłuszcz:
Ocena: 5.0/5
( 6 głos/y )

składniki

  • 250 g wątróbki z kurczaka
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 żółtko
  • 30 g żurawiny
  • sól
  • pieprz

przygotowanie

  1. Żurawinę zalej gorącą wodą i odstaw na 15 minut. Następnie odcedź ją z wody, odciśnij i posiekaj w drobną kostkę.
  2. Wątróbkę i pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na maśle. Podsmażaj przez 4-5 minut.
  3. Do jeszcze ciepłej podsmażonej wątróbki z cebulą dodaj żółtko i całość zblenduj na gładką masę. 
  4. Na koniec pasztet wymieszaj z posiekaną żurawiną. Dopraw solą i pieprzem.
Wypróbowałeś ten przepis?
Podziel się efektem i oznacz mnie na Instagramie @viagustopl

Sprawdź inne przepisy na przekąski – klik.

Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).

Sprawdź najnowsze przepisy

2 komentarze

Jola 11 maja 2022 - 09:22

Żółto surowe czy gotowane

Odpowiedz
Via Gusto 11 maja 2022 - 10:24

Do wątróbki dodajemy surowe żółtko

Odpowiedz

Co o tym sądzisz?

Korzystając z tego formularza, wyrażasz zgodę na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych przez tę witrynę zgodnie z Polityką Prywatności.