Przedstawiam Wam przepis na pasztet z wątróbki z żurawiną! Ten domowy pasztet świetnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek. Pasztet przygotujesz w kilka chwil.
Jak zrobić domowy pasztet z żurawiną?
Aby przygotować pasztet z wątróbką, należy podsmażyć wątróbkę i cebulkę na maśle. Następnie jeszcze gorącą wątróbkę łączymy z żółtkiem i blendujemy. Całość mieszamy z namoczoną żurawiną i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Przepis na domowy pasztet z wątróbki

składniki
- 250 g wątróbki z kurczaka
- 1 mała cebula
- 1 łyżka masła
- 1 żółtko
- 30 g żurawiny
- sól
- pieprz
przygotowanie
- Żurawinę zalej gorącą wodą i odstaw na 15 minut. Następnie odcedź ją z wody, odciśnij i posiekaj w drobną kostkę.
- Wątróbkę i pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na maśle. Podsmażaj przez 4-5 minut.
- Do jeszcze ciepłej podsmażonej wątróbki z cebulą dodaj żółtko i całość zblenduj na gładką masę.
- Na koniec pasztet wymieszaj z posiekaną żurawiną. Dopraw solą i pieprzem.
Sprawdź inne przepisy na przekąski – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Sacharyna w diecie cukrzyka: mit czy rzeczywistość?
- Dieta pudełkowa — hit ostatnich lat!
- Polecane ciasta i desery na CZERWIEC 2023
- Prosta sałatka z mozzarellą, pomidorami i oliwkami
- Dieta pudełkowa i ruch – przepis na piękną sylwetkę przed urlopem




2 komentarze
Żółto surowe czy gotowane
Do wątróbki dodajemy surowe żółtko