Kotlety jajeczne z dodatkiem korzenia pietruszki! To pyszna propozycja na bezmięsne kotleciki do obiadu, które przygotujesz w kilka chwil.
Kotlety z pietruszką są niezwykle aromatyczne. Wystarczy zaledwie kilka podstawowych składników, aby cieszyć się lekkim obiadem. Te kotleciki możesz podać z puree ziemniaczanym, z pieczonymi ziemniaczkami lub z ryżem, czy też kaszą. Świetnie będą komponować się z mizerią, a także innymi świeżymi surówkami.
Jak zrobić kotleciki z gotowanych jajek z pietruszką?
Aby przygotować kotleciki jajeczne z pietruszką, przygotuj następujące składniki:
- korzeń pietruszki
- jajka
- natka pietruszki
- bułka tarta
- majonez
A także sól, pieprz i olej lub inny tłuszcz do smażenia.
Jajka ugotuj na twardo, ugotuj też pietruszkę, a następnie zetrzyj je na tarce. Dodaj surowe jajko, natkę pietruszki, bułkę tartą, majonez oraz przyprawy. Uformuj kotlety, obtocz je w bułce tartej i smaż lub upiecz na rumiany kolor.
Dokładny przepis znajdziesz poniżej.
Sprawdź również inne przepisy na bezmięsne kotlety do obiadu:
- kotlety z boczniaków, czyli a’la mielone
- kotleciki z czerwonej soczewicy
- kotlety ruskie z ziemniakami
PRZEPIS – KOTLETY JAJECZNE
Sprawdź przepisy na wegetariańskie dania – https://viagusto.pl/category/przepisy/dieta/wegetarianska/
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Montaż huśtawki ogrodowej – poradnik krok po kroku
- Przekąska na krakersach z jajkiem
- Deser szarlotka z orzechami włoskimi
- Przepis na ciasteczka maślane jak ze sklepu!
- Drożdżówki ze śliwkami i czekoladą
- Ciasto z kaszą manną i budyniem na herbatnikach (z galaretką i morelami)