Poniżej znajdziesz przepis na blok czekoladowy jak dawniej. Jest to tradycyjny przepis na łom z kakao i herbatnikami – bez mleka w proszku.
Jak zrobić łom czekoladowy? Sprawdzony przepis
Przygotowanie bloku czekoladowego rozpoczynamy od roztopienia masła z cukrem pudrem. Następnie cały czas podgrzewając rondelek, dodajemy jajka rozmieszane z budyniem i całość miksujemy. Na koniec dodajemy kakao i mieszamy całość z pokruszonymi herbatnikami.
Przepis na blok czekoladowy jak dawniej
Sprawdź inne przepisy na ciasta i desery bez pieczenia – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Sałatka z tortellini bez majonezu!
- Budyniowy orzechowiec – ciasto bez pieczenia z orzechami
- Szybkie dania na Wigilię – 8 przepisów
- Buraczki do obiadu z wodą z ogórków kiszonych!
- Jakie orzechy i nasiona warto dodać do sałatek i koktajli?