Poniżej znajdziesz przepis na blok czekoladowy jak dawniej. Jest to tradycyjny przepis na łom z kakao i herbatnikami – bez mleka w proszku.
Jak zrobić łom czekoladowy? Sprawdzony przepis
Przygotowanie bloku czekoladowego rozpoczynamy od roztopienia masła z cukrem pudrem. Następnie cały czas podgrzewając rondelek, dodajemy jajka rozmieszane z budyniem i całość miksujemy. Na koniec dodajemy kakao i mieszamy całość z pokruszonymi herbatnikami.
Przepis na blok czekoladowy jak dawniej
Sprawdź inne przepisy na ciasta i desery bez pieczenia – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Polewa z białej czekolady – prosty przepis
- Chleb żytni na miodzie
- Sałatka z pietruszką i selerem korzeniowym
- Kruche z kokosową pianką
- Tradycyjne przepisy na Wielkanoc 2025




