Ta prosta przekąska na krakersach z jajkiem, oliwkami i marynowanymi pieczarkami to świetna opcja jako przystawka na imprezę! Przekąskę przygotujesz szybko, a całość na pewno przypadnie do gustu Twoim gościom.
Jak podać przekąskę na krakersach z jajkiem i oliwkami?
Krakersy z jajkiem, oliwkami i pieczarkami polecam podać na płaskim półmisku lub na desce do serwowania. Całość możesz ozdobić świeżymi ziołami – na przykład natką pietruszki lub szczypiorkiem.
Czy przekąskę na krakersach można przygotować wcześniej?
Zdecydowanie lepiej będzie przygotować przekąskę na krakersach tuż przed podaniem, aby krakersy nie straciły chrupkości. A właśnie dzięki tej chrupkości przekąska jest przepyszna.
Z jakich innych składników można zrobić taką przekąskę?
Oprócz jajek, marynowanych pieczarek i oliwek, do przekąski na krakersach możesz wykorzystać również małe ogórki konserwowe, kapary, małe papryczki, ser (np. pleśniowy), pomidorki koktajlowe, czy kawałki wędzonego łososia.
Przekąska na krakersach – PRZEPIS
Zobacz również inne przepisy na szybkie przekąski i przystawki:
- pomidory zapiekane z mozzarellą
- paprykowe roladki z tortilli z serkiem
- jajka faszerowane pieczarkami
- rollsy z serem z chleba tostowego
- orzeszki ziemne w przyprawach