Czy jesteś miłośnikiem zupy ogórkowej? Jeśli tak, to w tym artykule mam dla Ciebie aż dwie niespodzianki!
Pierwsza to zupełnie nowy wymiar smaku tradycyjnej zupy ogórkowej. Przepis, który czeka na Twoje przetestowanie, łączy w sobie zarówno świeże, jak i kiszone ogórki, co dodaje zupie wyjątkowej delikatności i niezwykłego aromatu. Druga niespodzianka to odkrycie idealnego termosu na zupę, który sprawia, że zabranie kilku porcji ciepłej zupy do biura, na działkę, czy na wycieczkę w góry staje się prawdziwą przyjemnością, a nie tylko kolejnym wyzwaniem.
Pojemny termos na zupę 800 ml
Chcesz przygotować zupę, którą planujesz zabrać ze sobą poza dom? Kluczowym aspektem jest odpowiedni termos na zupę. Jeśli szukasz pojemnego termosu, który pomieści 3 porcje i zachowa temperaturę zupy przez dłuższy czas, to mam dla Ciebie idealny model!
Testowałam już różne termosy obiadowe, jednak w kwestii pojemnego termosu na zupę, idealnym wyborem okazał się model TB951 marki N’OVEEN.
Dlaczego termos N’OVEEN TB951 Silver jest najlepszym termosem na zupę? Oto kilka jego zalet:
- ten termos obiadowy ma aż 800 ml pojemności, dzięki czemu sprawdzi się podczas całodniowych wycieczek lub jako termos nawet dla 3 osób,
- mimo swojej wielkości jest lekki i poręczny – w komplecie otrzymasz pokrowiec z praktyczną rączką,
- dzięki podwójnej ściance utrzymuje temperaturę posiłku do 12 godzin,
- jest solidny i wykonany ze stali nierdzewnej INOX.
Zachęcam do wypróbowania zarówno przepisu na zupę ogórkową (przepis znajdziesz poniżej), jak i sprawdzenia termosu N’OVEEN, który zdecydowanie ułatwi przenoszenie i utrzymanie temperatury Twojego ulubionego dania.
Jak zrobić zupę ze świeżymi ogórkami?
Przygotowanie zupy ogórkowej ze świeżymi ogórkami jest naprawdę proste! Zupę polecam przygotować na bulionie warzywnym – dzięki temu zyska głębokiego smaku i będzie lekka. Kolejnym ważnym krokiem, który dodaje zupie intensywności jest podsmażenie warzyw (marchewki, pietruszki, cebuli i czosnku) na maśle klarowanym lub na oliwie. Warzywa przekładamy do bulionu, dodajemy pokrojone ziemniaki i gotujemy 10 minut. Na koniec dodajemy starte na tarce ogórki – świeże i kiszone. Ostatnim krokiem jest wymieszanie zupy z odrobiną kwaśnej śmietany.
Zupa ogórkowa ze świeżych i kiszonych ogórków – PRZEPIS
Zobacz również inne przepisy na zupy, które możesz przygotować do termosu obiadowego:
- zupa krem z pieczonej papryki
- kapuśniak z kiszonej kapusty
- zupa pomidorowa z passaty
- zupa cebulowa z soczewicą
A tutaj znajdziesz artykuł, w którym opisałam również inne modele termosów obiadowych marki N’OVEEN – https://viagusto.pl/termosy-obiadowe-dlugo-trzymajace-cieplo/
Artykuł powstał przy współpracy z N’OVEEN.