Przepis na jednogarnkowe danie z czerwoną soczewicą, ziemniakami, pieczarkami i marchewką. To propozycja na pożywny i zdrowy obiad dla każdego!
Szukasz przepisu na szybki obiad? A może nie wiesz, jak wykorzystać czerwoną soczewicę? Sprawdź przepis na tę pyszną potrawkę, którą przygotujesz w 30 minut.
Ciepły obiad przez 12 godzin – poznaj termos obiadowy N’OVEEN
Potrawka z soczewicą i ziemniakami to danie, które możesz wziąć ze sobą do pracy lub w podróż. Dzięki odpowiedniemu termosowi obiadowemu Twój posiłek będzie ciepły do 12 godzin!
Jeśli szukasz poręcznego i sprawdzonego termosu obiadowego, to polecam termos TB930 marki N’OVEEN. Ma 470 ml pojemności – będzie odpowiedni na jeden, dość spory posiłek. Z łatwością zmieści się w każdej torbie, czy plecaku.
Termos wykonany jest ze stali nierdzewnej i ma podwójne ścianki. Bez problemu możemy przenieść w nim zupę, czy inne płynne posiłki – nic nie przecieka.
Więcej szczegółów o tym termosie sprawdzisz na stronie producenta – https://www.noveen.pl/produkt/termos-obiadowy-470-ml-tb930-green-shine/
Jak zrobić jednogarnkowe danie bez mięsa?
Aby przygotować sycące danie bez mięsa, ważne jest dodanie roślinnego białka – w tym przepisie jest to czerwona soczewica, która ma aż 25 g białka w 100 g.
Dodatkowo, ważne jest odpowiednie doprawienie – sos sojowy, lubczyk i ocet balsamiczny tworzą pyszne połączenie, a wraz z pieczarkami dodają smaku umami, dzięki czemu w smaku również nie będzie brakować Ci mięsa.
PRZEPIS – POTRAWKA Z SOCZEWICĄ
Zobacz też przepis na pomidorowy ryż, który z łatwością przygotujesz w elektrycznym Multi Lunch Boxie:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Przepis na rurki z kremem budyniowym
- Deserki z mascarpone – 15 prostych przepisów
- Deser bananowy na zimno (w pojemniczku)
- Dobry placek drożdżowy z serem – jak u babci!
- Racuchy drożdżowe kładzione łyżką – przepis z budyniem
- Kawowe ciasteczka z bezą i malinowym kremem!
Artykuł powstał przy współpracy z N’OVEEN.