Strona główna PrzepisyDietaWegańskaPOTRAWKA Z SOCZEWICĄ I WŁOSKĄ KAPUSTĄ – tani i zdrowy obiad

POTRAWKA Z SOCZEWICĄ I WŁOSKĄ KAPUSTĄ – tani i zdrowy obiad

podpis: Monika Jerzak
0 min (czas czytania)

Lubicie rozgrzewające, proste i szybkie jednogarnkowe potrawy? Na pewno spodoba Wam się ten przepis. Każdy poradzi sobie z przygotowaniem potrawki. Jest ona odpowiednia dla wszystkich, ponieważ jest to danie wegańskie, bezglutenowe oraz tanie! 🙂

Zapraszam do obejrzenia przepisu 🙂

Potrawka z soczewicą i włoską kapustą

Drukuj
Proporcje na: 4 porcje Czas przygotowania:
Wartości odżywcze: 200 kalorie: 20 grams tłuszcz:
Ocena: 4.6/5
( 8 głos/y )

składniki

  • 4 duże liście kapusty włoskiej
  • 1 marchewka
  • 1 ziemniak
  • 100 g czerwonej soczewicy
  • 1 litr wody
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • przyprawy i zioła (sól, chilli, pieprz, curry, suszona włoszczyzna, bazylia, estragon, rozmaryn)

przygotowanie

  1. Do garnka daj pokrojone liście kapusty, pokrojoną w kostkę marchewkę oraz ziemniaka, dodaj też soczewicę i całość zalej wodą. Gotuj przez 10 minut.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż wraz z solą i chilli. Gotową dodaj do gotujących się warzyw.
  3. Następnie dodaj pomidora pokrojonego w kostkę oraz przecier pomidorowy. Całość dopraw i gotuj przez 20 minut.
Wypróbowałeś ten przepis?
Podziel się efektem i oznacz mnie na Instagramie @viagustopl

Sprawdź inne przepisy na wegańskie dania – klik.

Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:

Sprawdź najnowsze przepisy

Te artykuły również mogą Ci się spodobać: