Lubicie rozgrzewające, proste i szybkie jednogarnkowe potrawy? Na pewno spodoba Wam się ten przepis. Każdy poradzi sobie z przygotowaniem potrawki. Jest ona odpowiednia dla wszystkich, ponieważ jest to danie wegańskie, bezglutenowe oraz tanie! 🙂
Zapraszam do obejrzenia przepisu 🙂

składniki
- 4 duże liście kapusty włoskiej
- 1 marchewka
- 1 ziemniak
- 100 g czerwonej soczewicy
- 1 litr wody
- 1 cebula
- 2 pomidory
- 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
- przyprawy i zioła (sól, chilli, pieprz, curry, suszona włoszczyzna, bazylia, estragon, rozmaryn)
przygotowanie
- Do garnka daj pokrojone liście kapusty, pokrojoną w kostkę marchewkę oraz ziemniaka, dodaj też soczewicę i całość zalej wodą. Gotuj przez 10 minut.
- Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż wraz z solą i chilli. Gotową dodaj do gotujących się warzyw.
- Następnie dodaj pomidora pokrojonego w kostkę oraz przecier pomidorowy. Całość dopraw i gotuj przez 20 minut.
Sprawdź inne przepisy na wegańskie dania – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Sałatka z brukselki z pomidorkami i serem feta! Czyli co zrobić ze świeżej brukselki?
- Pasta warzywna z porem i gruszką – pasta do chleba
- Jak wykonywać przysiady z ciężarem – technika i wskazówki
- Zdecyduj się na ekskluzywne herbaty od Kusmi Tea!
- Jak wybrać zasłony do pokoju?
- Przepisy z ciastem francuskim – 10 pomysłów na słodko i na słono