Strona główna PrzepisyRodzaj daniaDania głównePomidorowy ryż z ciecierzycą – pomysł na obiad do pracy (Multi Lunch Box N’OVEEN)

Pomidorowy ryż z ciecierzycą – pomysł na obiad do pracy (Multi Lunch Box N’OVEEN)

podpis: Monika Jerzak
2 min (czas czytania)
przepis na obiad do pracy w elektrycznym lunchboxie

Ten przepis to idealny pomysł na obiad do pracy! Pomidorowy ryż z ciecierzycą przygotowałam w Multi Lunch Boxie marki N’OVEEN – to urządzenie pozwala ugotować posiłek, podgrzać go, a także utrzymać temperaturę dania. Zobacz przepis na ten pyszny pomidorowy ryż i poznaj elektryczny lunchbox!

Ugotuj i podgrzej obiad w pracy – Multi Lunch Box N’OVEEN

Zależy Ci na ciepłych i świeżych posiłkach w pracy? Polecam Ci rewelacyjne urządzenie, jakim jest Multi Lunch Box MLB911 X-LINE marki N’OVEEN.

Jakie funkcje ma ten elektryczny Multi Lunch Box?

  • gotowanie
  • podgrzewanie
  • utrzymywanie ciepła

Lunch Box podłączamy do prądu, a wszystkie funkcje i czas ustawiamy na cyfrowym panelu. Urządzenie pozwala na bardzo szybkie podgrzanie posiłku – wystarczy 10-15 minut, aby danie było ciepłe. A jeśli chodzi o funkcję gotowania, to np. ryż ugotujemy w 20-25 minut.

Ten elektryczny podgrzewacz składa się z głównego pojemnika z powłoką ceramiczną (powłoka ta zapobiega przywieraniu), a także mniejszego pojemnika i przegrody, które można umieścić w środku urządzenia. Dodatkowo w zestawie znajdziemy też sztućce w etui, pojemnik np. na owoce oraz torbę termiczną. Całość składa się na bardzo poręczny zestaw!

Więcej informacji o urządzeniu możesz sprawdzić na stronie producenta – https://www.noveen.pl/produkt/multi-lunch-box-mlb911-x-line/

Pomysł na obiad do pracy – pomidorowy ryż, który przygotujesz w 5 minut

Ten pomidorowy ryż z ciecierzycą to przepis, który przygotujesz niezwykle prosto! Dzięki temu sprawdzi się jako obiad, który możesz przygotować w 5 minut przed wyjściem do pracy – wystarczy, że umieścisz wszystkie składniki w elektrycznym lunchboxie, a on zajmie się ugotowaniem Twojego świeżego i pożywnego obiadu.

Propozycja jest odpowiednia dla wegan i wegetarian. Ryż ma intensywny, pomidorowy smak. Na wierzch ryżu dodałam pomidorki koktajlowe, cebulę i ciecierzycę konserwową. Posiłek jest syty, ale lekki.


PRZEPIS NA POMIDOROWY RYŻ Z CIECIERZYCĄ

przepis na obiad do pracy w elektrycznym lunchboxie

Pomidorowy ryż z ciecierzycą

Drukuj
Proporcje na: 1 porcja Czas przygotowania: Czas pieczenia/gotowania:
Wartości odżywcze: 200 kalorie: 20 grams tłuszcz:
Ocena: 4.9/5
( 57 głos/y )

składniki

  • 70 g ryżu (użyłam ryżu arborio, czyli ryżu do risotto)
  • 150 ml wody
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka oliwy
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżeczki mielonej papryki
  • 4-5 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 cebuli
  • 50 g ciecierzycy konserwowej
  • 1 łyżka natki pietruszki (świeżej)

przygotowanie

  1. W lunchboxie umieść ryż.
  2. Wodę wymieszaj z koncentratem pomidorowym, oliwą, solą, pieprzem i 1 łyżeczką mielonej papryki, po czym całością zalej ryż.
  3. Na wierzchu rozłóż połówki pomidorków koktajlowych, pokrojoną w piórka cebulę i ciecierzycę konserwową.
  4. Całość posyp 1 łyżeczką mielonej papryki i posiekaną natką pietruszki.
  5. Lunchbox przykryj i ustaw na 15 minut na tryb gotowania. Po tym czasie odczekaj jeszcze 5 minut, po czym otwórz otwór wylotowy pary, a następnie pudełko.
  6. Danie możesz również przygotować w piekarniku - całość piecz w naczyniu żaroodpornym przez około 45 minut w 180 stopniach Celsjusza.
Wypróbowałeś ten przepis?
Podziel się efektem i oznacz mnie na Instagramie @viagustopl

Zobacz też 9 pomysłów na dania, które możesz zrobić do termosu obiadowego:



Sprawdź najnowsze przepisy



Artykuł powstał przy współpracy z N’OVEEN.

Te artykuły również mogą Ci się spodobać:

3 komentarze

Co o tym sądzisz?

Korzystając z tego formularza, wyrażasz zgodę na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych przez tę witrynę zgodnie z Polityką Prywatności.