Ta szybka polewa z białej czekolady to polewa doskonała na wszystkie ciasta, babki, a także do udekorowania deserków, czy ciasteczek. Zrobisz ją w kilku prostych krokach! Ta polewa z białą czekoladą nie kruszy się podczas krojenia.
Spis treści:
Jaką białą czekoladę wybrać do polewy?
Do przygotowania polewy polecam wybrać dobrej jakości białą czekoladę. Czyli po prostu nie najtańszą 😉
Co zrobić jeśli polewa z czekolady się zwarzy?
Jeśli podczas przygotowywania polewy tłuszcz oddzieli się od pozostałych składników (czyli polewa się zwarzy), dodaj do niej odrobinę gorącej wody lub mleka. Powoli podgrzewaj całość, cały czas mieszając, aż uzyskasz gładką konsystencję. To powinno pomóc.


Przepis – polewa z białej czekolady
Ile kalorii ma polewa z białej czekolady?
100 g polewy z białej czekolady z poniższego przepisu to:
- kalorie – 476 kcal
- węglowodany – 42 g
- białko – 3,8 g
- tłuszcze – 32,4 g
Zobacz również inne przepisy na polewy
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:


