Jak często zostaje Wam ugotowany makaron z poprzedniego dnia i nie macie pomysłu co z nim zrobić? U mnie powtarza się to zdecydowanie za często 🙂 Tym razem ugotowałam pyszny bezglutenowy makaron ze sklepu All 4 Celiac, część dodałam do zupy, a resztę też chciałam wykorzystać (makaron tak dobrej jakości nie może się zmarnować! 😀 ). Pomysłów było wiele, jednak finalnie postanowiłam zrobić spód do pizzy. Okazało się to świetnym wyborem!
Tak jak wspominałam wyżej, użyłam bezglutenowego makaronu firmy Incola ze sklepu All 4 Celiac. Pozostałe produkty również tam znajdziecie 🙂
Zapraszam Was do skorzystania z oferty sklepu: http://www.sklepbezglutenowy.com.pl/

składniki
- 250 g ugotowanego makaronu (u mnie bezglutenowy – tutaj go znajdziesz: link)
- 100 g mąki (u mnie mieszanka mąk bezglutenowych)
- 10 łyżek ketchupu
- 100 ml wody
- opcjonalnie sól, bazylia itp.
- dodatki do pizzy (u mnie to wegański ser, cebula, cukinia, pomidor)
przygotowanie
- Ugotowany makaron wymieszaj z mąką, ketchupem oraz wodą. Do smaku możesz dodać trochę soli oraz ulubionych ziół. Gotową masę przełóż do formy, równomiernie rozprowadź i piecz 10 minut w 180 stopniach Celsjusza.
- Po tym czasie spód wyjmij z piekarnika, a na wierzchu rozłóż wybrane dodatki. Ponownie włóż do piekarnika na około 15 minut.
Sprawdź inne przepisy na dania główne – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Sałatka z brukselki z pomidorkami i serem feta! Czyli co zrobić ze świeżej brukselki?
- Pasta warzywna z porem i gruszką – pasta do chleba
- Jak wykonywać przysiady z ciężarem – technika i wskazówki
- Zdecyduj się na ekskluzywne herbaty od Kusmi Tea!
- Jak wybrać zasłony do pokoju?
- Przepisy z ciastem francuskim – 10 pomysłów na słodko i na słono