Ciasto Pistacjowe Niebo to przepyszne ciasto pistacjowe z kremem i bezą. Pistacjowy biszkopt, pistacjowy krem i beza z pistacjami – całość tworzy nieziemskie połączenie! Ciasto będzie idealnym deserem do kawy, a także na imprezy, czy święta.
Spis treści:
Jak zrobić pistacjowy biszkopt?
Aby przygotować biszkopt z pistacjami, mąkę do biszkopta należy wymieszać ze zmielonymi pistacjami. Pistacji nie można dodać zbyt dużo, aby biszkopt nie opadł. Dokładny przepis na taki pistacjowy biszkopt znajdziesz poniżej.
Jakiego kremu pistacjowego użyć do ciasta?
Do ciasta użyj kremu pistacjowego dobrej jakości – czyli takiego, w którym pistacje są pierwszym składnikiem na liście. Zwróć też uwagę, aby krem pistacjowy nie zawierał oleju palmowego, konserwantów, czy barwników. Ja użyłam kremu pistacjowego o zawartości pistacji 45%.


Przepis na ciasto pistacjowe z kremem
Ile kalorii ma kawałek ciasta pistacjowego z kremem?
Z podanych proporcji otrzymasz 16 porcji ciasta pistacjowego z kremem. Jedna porcja tego ciasta ma:
- kalorie – 318 kcal
- węglowodany – 39,2 g
- białko – 7,9 g
- tłuszcze – 13,9 g
Zobacz również inne przepisy na ciasta z kremem
- ciasto Biała Cytrynka
- biszkopt z kremem budyniowym i galaretką
- ciasto Pani Walewska
- ciasto Lotus bez pieczenia
- ciasto makowe z kremem cytrynowym
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:


