Kiedy przychodzi czas na maliny, przychodzi i czas na desery! Może dobrą propozycją jest połączenie malin, pierniczków i bitej śmietany? Jasne, że tak! Szybko, prosto i bardzo efektownie, a co najważniejsze – przepysznie. Czas kupić pierniczki z Kopernika, zerwać maliny i do dzieła 🙂
Przepis bierze udział w konkursie #przepisnakopernika – czy jest godzien publikacji w książce kucharskiej? Oceńcie to, próbując tego deseru 🙂

składniki
- 1 paczka pierniczków bez nadzienia (Uszatki z firmy Kopernik – 170g)
- 200 g malin
- 200 ml śmietanki 30% lub 36%
- 2 łyżki cukru pudru
- gorzka czekolada do dekoracji
przygotowanie
- Wcześniej schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder.
- Maliny zblenduj.
- Na spód deserków pokrusz po 2 pierniczki. Następnie za pomocą szprycy nałóż warstwę bitej śmietany. Jako kolejny nałóż mus z malin, a na nie pokrusz 3 pierniczki. Wierzch udekoruj resztą bitej śmietany, malinami, gorzką czekoladą oraz pierniczkami.
- Przed podaniem schłodź przez co najmniej 2 godziny w lodówce.
Sprawdź inne przepisy na desery – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Cytrynowy sernik bez pieczenia z bitą śmietaną
- Szampan Krug — jak powstaje wyjątkowe wino musujące?
- Kremowy sernik pieczony w kąpieli wodnej na kruchym cieście
- Placuszki jogurtowe z borówkami – wegańskie | DIETA 1800 KCAL
- Sałatka z brukselki z pomidorkami i serem feta! Czyli co zrobić ze świeżej brukselki?
- Pasta warzywna z porem i gruszką – pasta do chleba