Pieczone pieczarki w marynacie to pomysł na szybki dodatek do obiadu. Nie tylko smakują wyśmienicie, ale także są lekkie i wyglądają zachęcająco.
Jak zrobić pieczarki do obiadu w marynacie?
Przygotowanie pieczarek do obiadu w marynacie jest banalnie proste! Małe, oczyszczone pieczarki mieszamy z marynatą – czyli octem balsamicznym połączonym z sosem sojowym, olejem i przyprawami. Następnie całość wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, po czym pieczemy około 20 minut. Gotowe!
Przepis na pieczone pieczarki krok po kroku
Sprawdź inne przepisy na przekąski – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Deser Kora Orzechowa w szklance
- Pojemniczki na deserki – czy warto je kupić?
- Prosty sernik z jabłkami i kruszonką
- 5 sałatek z kapusty pekińskiej – sprawdzone przepisy
- Zapiekanki jak dawniej – pyszne jak za dawnych lat!