Pieczone pieczarki w marynacie to pomysł na szybki dodatek do obiadu. Nie tylko smakują wyśmienicie, ale także są lekkie i wyglądają zachęcająco.
Jak zrobić pieczarki do obiadu w marynacie?
Przygotowanie pieczarek do obiadu w marynacie jest banalnie proste! Małe, oczyszczone pieczarki mieszamy z marynatą – czyli octem balsamicznym połączonym z sosem sojowym, olejem i przyprawami. Następnie całość wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, po czym pieczemy około 20 minut. Gotowe!

Przepis na pieczone pieczarki krok po kroku
Sprawdź inne przepisy na przekąski – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Najlepsze ciasto kawowe z bezą
- Roladki z suszonymi pomidorami z pesto i serkiem
- Przepyszne tartaletki z karmelem i bitą śmietaną
- Wrap z boczniakami Kentucky
- Pyszne ciasta drożdżowe – 5 ulubionych przepisów!



