Danie, które w szybki sposób pozwoli wykorzystać ugotowany makaron, który zalega lodówkę.
składniki
- 1 papryka
- 100 g ugotowanego makaronu
- 2 garście świeżego szpinaku
- 2 – 3 pieczarki
- 1/4 cebuli (użyłam czerwonej)
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka papryki mielonej
- 1/4 łyżeczki soli
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka ziaren słonecznika
przygotowanie
- Umytą paprykę przekrój na pół i wydrąż środek.
- Aby przygotować nadzienie, wymieszaj ze sobą pokrojony drobno makaron, posiekany szpinak, pokrojone w kostkę pieczarki oraz cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy, oliwę oraz ziarna słonecznika.
- Gotowym nadzieniem nadziej połówki papryki. Całość piecz pod przykryciem przez 1 godzinę w 200 stopniach Celsjusza.
- Danie świetnie smakuje z sosem czosnkowym.
Sprawdź inne przepisy na wegańskie dania – klik.