Strona główna PrzepisyDietaWegańskaPełnoziarniste naleśniki z masłem orzechowym

Pełnoziarniste naleśniki z masłem orzechowym

podpis: Monika Jerzak
0 min (czas czytania)

Naleśniki z mąki pełnoziarnistej z niecodziennym dodatkiem w cieście, które zastępuje jajko – masłem orzechowym. Wzbogaca ono smak, a także poprawia konsystencję ciasta. Naleśniki są miękkie i delikatne.



Pełnoziarniste naleśniki z masłem orzechowym

Drukuj
Wartości odżywcze: 200 kalorie: 20 grams tłuszcz:
Ocena: 4.8/5
( 14 głos/y )

składniki

  • 100 g mąki pełnoziarnistej
  • 350 ml mleka (użyłam roślinnego - sojowego)
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • szczypta soli
  • kilka kropel soku z cytryny

Dodatkowo:

  • 1 łyżeczka oleju (użyłam kokosowego)

przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wymieszaj lub zblenduj do powstania gładkiego ciasta. Odstaw na 30 minut.
  2. Na patelni rozgrzej kilka kropel oleju, a następnie rozlej równomiernie ciasto. Naleśniki smaż do zrumienienia z obydwóch stron.
Wypróbowałeś ten przepis?
Podziel się efektem i oznacz mnie na Instagramie @viagustopl

Sprawdź inne przepisy na wegańskie dania – klik.

Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:


Sprawdź najnowsze przepisy

Te artykuły również mogą Ci się spodobać:

Co o tym sądzisz?

Korzystając z tego formularza, wyrażasz zgodę na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych przez tę witrynę zgodnie z Polityką Prywatności.