Zawsze lubiłam szybkie sposoby na pyszne kanapki, a Wy? 🙂
Jeśli równie mocno uwielbiasz kukurydzę, to koniecznie sprawdź ten przepis! Mocno Cię zaskoczy 🙂
składniki
- 150 g kukurydzy konserwowej
- 1/2 małej cebuli (2 łyżki pokrojonej cebuli)
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego lub 1 ząbek świeżego czosnku
- 1/4 łyżeczki soli
- ostra papryka
- 1 łyżeczka oleju kokosowego lub oliwy
przygotowanie
- Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę. Ilość ostrej papryki zależy od Twoich upodobań 🙂
- Pastę wykorzystaj do kanapek. Możesz też użyć jej do pizzy, naleśników i do czego tylko chcesz! 🙂
Sprawdź inne przepisy na wegańskie dania – klik.