Babka na mące owsianej słodzona daktylami. Bez jajek, bez mleka i bez cukru.
Owsiana babka – PRZEPIS
Sprawdź inne przepisy na Wielkanoc – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Najlepsze ciasto kawowe z bezą
- Roladki z suszonymi pomidorami z pesto i serkiem
- Przepyszne tartaletki z karmelem i bitą śmietaną
- Wrap z boczniakami Kentucky
- Pyszne ciasta drożdżowe – 5 ulubionych przepisów!
- Deser miętowy z gorzką czekoladą




5 komentarzy
Witam, a mąki pszennej jeśli na taką zmienię dać też 200g ?
Tak, mąki pszennej również proszę dać 200g 🙂
Witam, zrobiłam z mąki pszennej. Wyszło super kolor trochę inny bo nawet w środku podchodzi pod czerwony. Smak specyficzny ale to od daktyli mi pasuje 😉 . Ja nie dodałam słodzika bo nie używam ani cukru ani słodzików i miodu ale za to przekroiłam w pół i dałam dżemu truskawkowego oczywiście bez cukru 😉 jest pycha polecam 🙂
w przypadku płatków owsianych też dajemy 200 gram?
Tak, należy użyć 200 gram zmielonych płatków owsianych 🙂