Owocowy deser, idealny na gorące dni – orzeźwiający i dodający energii. Stworzenie przepisu nie było łatwe, ale udało się! Tartaletki są wegańskie, bez cukru, bez laktozy, bezglutenowe, bez pieczenia – spód to roztopiona czekolada i płatki kukurydziane, a mimo to smakują wyśmienicie. Owoce, którymi ozdabiamy babeczki możesz dowolnie zmieniać – wybierz te, które najbardziej lubisz 🙂
Zapraszam do obejrzenia krótkiego video przepisu, który wraz ze składnikami znajdziesz poniżej 🙂
składniki
- 100 g gorzkiej czekolady
- 400 ml mleczka kokosowego
- ok. 230 g płatków kukurydzianych
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 awokado
- 1 mango
- owoce - u mnie truskawki, borówki, kiwi
Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej 🙂
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Koktajl warzywny z blendera

- Lekkie sałatki na imprezy (10 przepisów)

- Mój sprawdzony przepis na kluski śląskie

- Sałatka z czerwoną fasolą z orzechami

- 5 przepisów na najlepsze zupy na zimę

- Cudowny sernik Kinder Country
