Witajcie Kochani 🙂
Każdy z nas lubi nuggetsy, ale czy jedliście je kiedykolwiek w takiej postaci? Zamiast kurczaka użyłam wątróbki. Panierka natomiast przyjęła formę cebulowej, co doskonale pasuje z wątróbką. Nuggetsy idealne będą w formie obiadu, czy też przekąski – najlepiej z ulubionym sosem.
Czytelnicy bloga Via Gusto mogą skorzystać ze zniżki 10% na produkty Ambition na hasło ZDROWE-GOTOWANIE w sklepie Dajar (rabat obowiązuje do 31.12.2016r.) 🙂 #Ambition

składniki
- 400 g wątróbki
- 200 g jogurtu
- 2 cebule
- płatki kukurydziane
- sól, pieprz, papryka, kurkuma, majeranek
przygotowanie
- Wątróbkę kroimy i mieszamy z jogurtem, pokroją cebulą oraz przyprawami.
- Całość odstawiamy na 30 minut do lodówki
- Płatki kukurydziane kruszymy i mieszamy z drobno pokrojoną cebulą.
- Wątróbkę obtaczamy w panierce z płatków.
- Pieczemy około 20-25 minut w 170 stopniach Celsjusza.

Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka 🙂