Każdy z nas lubi nuggetsy, ale czy jedliście je kiedykolwiek w takiej postaci? Zamiast kurczaka użyłam wątróbki. Panierka natomiast przyjęła formę cebulowej, co doskonale pasuje z wątróbką. Nuggetsy idealne będą w formie obiadu, czy też przekąski – najlepiej z ulubionym sosem.

składniki
- 400 g wątróbki
- 200 g jogurtu
- 2 cebule
- płatki kukurydziane
- sól, pieprz, papryka, kurkuma, majeranek
przygotowanie
- Wątróbkę kroimy i mieszamy z jogurtem, pokroją cebulą oraz przyprawami.
- Całość odstawiamy na 30 minut do lodówki
- Płatki kukurydziane kruszymy i mieszamy z drobno pokrojoną cebulą.
- Wątróbkę obtaczamy w panierce z płatków.
- Pieczemy około 20-25 minut w 170 stopniach Celsjusza.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Przepisy na zdrowe przekąski dla dzieci do szkoły
- Jednogarnkowa potrawka z soczewicą i ziemniakami
- Taborety gazowe – 4 wyjątkowe korzyści, które zapewniają. Sprawdź!
- Sałatki i dania z makaronem – zobacz 10 przepisów
- Figowa owsianka na mleku owsianym
- Jesienne przepisy na obiady – 20 PRZEPISÓW