Przepis na naleśniki z kremem Kinder Country to pomysł na pyszne śniadanie lub deser. Jogurtowy krem z mascarpone i preparowaną pszenicą jest nieziemski i świetnie komponuje się z naleśnikami.
Spis treści:
Jak zrobić najlepsze naleśniki?
Aby przygotować sprawdzone ciasto na naleśniki, z którego wyjdą pyszne, elastyczne naleśniki, należy pamiętać o kilku zasadach:
- naleśniki przygotuj na bazie pełnotłustego mleka i wody (woda może być gazowana, ale nie musi),
- do ciasta, oprócz mąki pszennej, dodaj odrobinę mąki ziemniaczanej,
- na każde 200-250 ml płynów dodaj 1 jajko,
- gotowe ciasto przykryj i odstaw na 20 minut, zanim zaczniesz smażyć naleśniki.
Dokładny przepis na polecane ciasto na naleśniki znajdziesz poniżej.
Jak zrobić krem Kinder Country?
Do kremu Kinder Country do naleśników potrzebujesz serka mascarpone, jogurtu greckiego (lub jogurtu skyr), posiekanej białej czekolady, preparowanej pszenicy i cukru pudru. Wszystkie składniki mieszamy i gotowe! Dokładny przepis na taki krem znajdziesz poniżej.
Jak przechowywać naleśniki z kremem?
Naleśniki z kremem najlepiej przechowywać w lodówce, w zamkniętym pojemniku. Takie naleśniki najlepiej spożyć do 2 dni od przygotowania. Naleśników z kremem nie należy mrozić.


Przepis na naleśniki Kinder Country
Ile kalorii ma jeden naleśniki z kremem Kinder Country?
Z podanych proporcji otrzymasz 8 naleśników. Jeden naleśnik Kinder Country ma:
- kalorie – 243 kcal
- węglowodany – 21,2 g
- białko – 5,2 g
- tłuszcze – 15,4 g
Zobacz również inne przepisy na naleśniki
- naleśniki z mascarpone i owocami
- pełnoziarniste naleśniki z masłem orzechowym
- naleśniki na maślance
- naleśniki do krokietów
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:

