Kiszone pomidory to szybki pomysł na wykorzystanie dojrzałych pomidorów. Pomidory są gotowe nawet po 1 dniu kiszenia! Świetnie pasują jako urozmaicenie kanapek, a także jako dodatek do wielu dań.
Pomidory dokładnie umyj, możesz je obrać ze skórki, a następnie pokrój w dość grube plasterki.
W czystym i suchym słoiku ułóż plasterki pomidorów. Na wierzch możesz dać talarki cebuli i/lub bazylię. Całość zalej gorącą wodą, zagotowaną z solą, mocno zakręć i odstaw w ciepłe miejsce na 1-2 dni. Po tym czasie pomidory są gotowe 🙂
Wypróbowałeś ten przepis?
Podziel się efektem i oznacz mnie na Instagramie @viagustopl
Nazywam się Monika Jerzak i jestem autorką bloga Via Gusto.
Gotowanie to moja pasja od dzieciństwa! W 2016 roku stworzyłam
viagusto.pl,
czyli miejsce, gdzie dzielę się stworzonymi przeze mnie przepisami kulinarnymi.
Czytaj dalej…