Strona główna PrzepisyDietaWegańskaNajprostszy przepis na kiszone pomidory w 5 minut!

Najprostszy przepis na kiszone pomidory w 5 minut!

podpis: Monika Jerzak
0 min (czas czytania)
kiszone-pomidory-przepis

Kiszone pomidory to szybki pomysł na wykorzystanie dojrzałych pomidorów. Pomidory są gotowe nawet po 1 dniu kiszenia! Świetnie pasują jako urozmaicenie kanapek, a także jako dodatek do wielu dań.

Przepis na kiszone pomidory krok po kroku

kiszone-pomidory-przepis

Kiszone pomidory

Drukuj
Proporcje na: słoik 0,5 l Czas przygotowania:
Wartości odżywcze: 200 kalorie: 20 grams tłuszcz:
Ocena: 4.8/5
( 81 głos/y )

składniki

Proporcje na słoik 0,5l

  • 300 g dojrzałych pomidorów
  • 160 ml wody
  • ½ łyżeczki soli

Opcjonalnie:

  • kilka listków bazylii lub suszona bazylia
  • ¼ cebuli

przygotowanie

  1. Pomidory dokładnie umyj, możesz je obrać ze skórki, a następnie pokrój w dość grube plasterki.
  2. W czystym i suchym słoiku ułóż plasterki pomidorów. Na wierzch możesz dać talarki cebuli i/lub bazylię. Całość zalej gorącą wodą, zagotowaną z solą, mocno zakręć i odstaw w ciepłe miejsce na 1-2 dni. Po tym czasie pomidory są gotowe 🙂
Wypróbowałeś ten przepis?
Podziel się efektem i oznacz mnie na Instagramie @viagustopl

Sprawdź inne przepisy na przetwory – klik.

Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).

kiszone-pomidory-przepis
Kiszone pomidory – prosty przepis
kiszone-pomidory-przepis
Kiszone pomidory – prosty przepis

Te artykuły również mogą Ci się spodobać:

Co o tym sądzisz?

Korzystając z tego formularza, wyrażasz zgodę na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych przez tę witrynę zgodnie z Polityką Prywatności.