Dyniowe kluski śląskie to alternatywa dla tradycyjnego dania, w którego skład wchodzą ziemniaki. Jednak w swoim przepisie zamieniłam je na świeżą dynię, dodając do niej ryż oraz mąkę kukurydzianą. Kluski świetnie smakują z sosem, z cebulką, czy też jako zamiennik ziemniaków. Są one syte, więc idealnie sprawdzą się przy jesiennych obiadach, w czasie sezonu na dynię.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
2 komentarze
wow, nigdy nie jadłąm klusek dyniowych 🙂 ciekawy pomysł na danie!
Przy okazji chciałabym Ciebie zaprosić na Mikołajkowy konkurs blogowy, w którym można wygrać wybrane przez siebie rzeczy do 500zł 🙂
http://ddob.com/blog/id/972/mikolajki-z-ddob-x-dawanda-zgarnij-prezenty-dla-siebie-i-bliskich
Dziękuję za zaproszenie, na pewno zapoznam się z konkursem, pozdrawiam 🙂