Szukasz przepisów na deserki z herbatnikami? Przedstawiam Ci aż 16 najlepszych przepisów na desery, które warto wypróbować!
Poniżej znajdziesz pomysły na mini deserki – sprawdzą się one zarówno jako słodkie przekąski do kawy, na rodzinne spotkania, czy imprezy, a także na słodki stół. Wśród pomysłów są deserki z czekoladą, mini deserki z galaretką, desery z bitą śmietaną, owocowe deserki w pojemniczkach i wiele innych przepisów!
Zobacz również przepisy na deserki w pojemniczkach – https://viagusto.pl/20-przepisow-na-deserki-w-pojemniczkach/
Sprawdź przepisy na deserki z herbatnikami
Deser z miodem w pucharku
Przepis na deser z miodem z kremem z kaszy manny i warstwą jogurtu greckiego. Te delikatne deserki rozpływają się w…
Deser z agrestem i galaretką
Jeśli szukasz pomysłu na orzeźwiający deser na ciepłe dni, wypróbuj przepis na deser z agrestem i galaretką. To połączenie kruchego…
Przepis na wuzetkę w formie deseru! Wuzetka bez pieczenia
Przepis na wuzetkę w pucharku bez pieczenia to szybki i łatwy deser składający się z warstw kakaowych herbatników, dżemu i…
Przepis na 3 BIT – deser bez pieczenia
Przepis na 3 bit, czyli proste ciasto z masą krówkową bez pieczenia w formie deseru! Jest to świetny sposób na…
Prosty deser z kremem z ciecierzycy
Kiedy mam ochotę na coś słodkiego, najczęściej robię szybkie desery z prostych składników. W taki właśnie sposób powstał deser z…

Oto kilka pomysłów na deserki z herbatnikami:
- Tiramisu w kubeczku, czyli warstwy pokruszonych herbatników, przekładanych kremem na bazie mascarpone z dodatkiem kawy.
- Deser z Nutellą i bananami – warstwa herbatników, następnie Nutelli, a następnie plasterki banana skropione sokiem z cytryny. Na wierzchu bita śmietana.
- Chałwowy mini deserek – warstwy pokruszonych herbatników, przełożonych kremem budyniowym z chałwą, a na wierzchu pokruszona chałwa.
- Deserki z mango w pucharku, czyli pokruszone herbatniki, mus z mango na bazie mascarpone, a na wierzchu tropikalna galaretka z kawałkami świeżego mango.
- Mini deserki z białą czekoladą i malinami – warstwy pokruszonych herbatników, przełożonych kremem na bazie śmietanki i białej czekolady, a na wierzchu mus z malin i kilka świeżych malin.
- Deserki ciasteczkowe, czyli warstwy pokruszonych herbatników, przełożonych kremem budyniowym z dodatkiem ciasteczek. Na wierzchu kleks z bitej śmietany i ciasteczkowa posypka.
- Banoffee w kubeczku – warstwa pokruszonych herbatników, następnie kajmak, a na wierzchu plasterki banana skropione sokiem z cytryny, kleks z bitej śmietany i całość posypana posiekaną gorzką czekoladą.
- Mini serniczki na zimno z galaretką owocową na spodzie z pokruszonych herbatników.
