Strona główna PrzepisyDietaBezmlecznaNajlepsze bezglutenowe GOFRY!

Najlepsze bezglutenowe GOFRY!

podpis: Monika Jerzak
0 min (czas czytania)

Widzieliście już ryżowe naleśniki (a jeśli nie, zapraszam tutaj 🙂 ), a tym razem przygotowałam dla Was bezglutenowe gofry. Użyłam do nich mąkę ryżową, a dodatkowo mąkę gryczaną. Gofry są chrupiące, a w środku miękkie i puszyste. Zapraszam do obejrzenia ich dokładnego sposobu wykonania 🙂

Bezglutenowe gofry

Drukuj
Proporcje na: 10 sztuk Czas przygotowania:
Wartości odżywcze: 200 kalorie: 20 grams tłuszcz:
Ocena: 5.0/5
( 6 głos/y )

składniki

  • 150g mąki ryżowej
  • 150g mąki gryczanej
  • 2 jajka
  • łyzka oliwy lub oleju
  • pół łyżeczki cynamonu, kurkumy i proszku do pieczenia
  • woda (około 450 ml)

Sposób przygotowania znajdziecie w filmiku powyżej.

Wypróbowałeś ten przepis?
Podziel się efektem i oznacz mnie na Instagramie @viagustopl

Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).

Sprawdź najnowsze przepisy

Co o tym sądzisz?

Korzystając z tego formularza, wyrażasz zgodę na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych przez tę witrynę zgodnie z Polityką Prywatności.