Widzieliście już ryżowe naleśniki (a jeśli nie, zapraszam tutaj 🙂 ), a tym razem przygotowałam dla Was bezglutenowe gofry. Użyłam do nich mąkę ryżową, a dodatkowo mąkę gryczaną. Gofry są chrupiące, a w środku miękkie i puszyste. Zapraszam do obejrzenia ich dokładnego sposobu wykonania 🙂

składniki
- 150g mąki ryżowej
- 150g mąki gryczanej
- 2 jajka
- łyzka oliwy lub oleju
- pół łyżeczki cynamonu, kurkumy i proszku do pieczenia
- woda (około 450 ml)
Sposób przygotowania znajdziecie w filmiku powyżej.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Czekoladowe CIASTO NESQUIK – ciasto z kremem i czekoladowymi kulkami
- Ile wynosi podatek od garażu?
- Przepisy na Tłusty Czwartek
- Jakie są najważniejsze kwestie dotyczące serwisowania i konserwacji pralki do zabudowy?
- Jak obliczyć BMI i kalorie – sprawdź z BeDiet Catering
- Wegański SERNIK Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ – ciasto z tofu