Widzieliście już ryżowe naleśniki (a jeśli nie, zapraszam tutaj 🙂 ), a tym razem przygotowałam dla Was bezglutenowe gofry. Użyłam do nich mąkę ryżową, a dodatkowo mąkę gryczaną. Gofry są chrupiące, a w środku miękkie i puszyste. Zapraszam do obejrzenia ich dokładnego sposobu wykonania 🙂

składniki
- 150g mąki ryżowej
- 150g mąki gryczanej
- 2 jajka
- łyzka oliwy lub oleju
- pół łyżeczki cynamonu, kurkumy i proszku do pieczenia
- woda (około 450 ml)
Sposób przygotowania znajdziecie w filmiku powyżej.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Dieta pudełkowa — hit ostatnich lat!
- Polecane ciasta i desery na CZERWIEC 2023
- Prosta sałatka z mozzarellą, pomidorami i oliwkami
- Dieta pudełkowa i ruch – przepis na piękną sylwetkę przed urlopem
- Przepisy na czerwiec 2023 – sezonowe dania!
- Pyszne ciasto bez pieczenia z owocami i kremem jak do kremówki