2,1tys.
Widzieliście już ryżowe naleśniki (a jeśli nie, zapraszam tutaj 🙂 ), a tym razem przygotowałam dla Was bezglutenowe gofry. Użyłam do nich mąkę ryżową, a dodatkowo mąkę gryczaną. Gofry są chrupiące, a w środku miękkie i puszyste. Zapraszam do obejrzenia ich dokładnego sposobu wykonania 🙂
składniki
- 150g mąki ryżowej
- 150g mąki gryczanej
- 2 jajka
- łyzka oliwy lub oleju
- pół łyżeczki cynamonu, kurkumy i proszku do pieczenia
- woda (około 450 ml)
Sposób przygotowania znajdziecie w filmiku powyżej.
Wypróbowałeś ten przepis?
Podziel się efektem i oznacz mnie na Instagramie @viagustopl
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- 5 przepisów na najlepsze zupy na zimę

- Cudowny sernik Kinder Country

- Prosta zupa z boczniaków

- Rolada biszkoptowa z jabłkami

- Codzienne odżywianie z troską o siebie – bez wyrzeczeń i presji

- Sałatka z ciecierzycą
