Strona główna PrzepisyRodzaj daniaDeseryMini serniczki na zimno z serków homogenizowanych

Mini serniczki na zimno z serków homogenizowanych

podpis: Monika Jerzak
1 min (czas czytania)
Mini serniczki na zimno z serków homogenizowanych

Prosty przepis na mini serniczki na zimno z serków homogenizowanych z galaretką i owocami. Serniczki z tego przepisu wychodzą lekkie i przepyszne. Taki jeden deserek to tylko 182 kalorie i prawie 7 g białka!

Jaki deser można zrobić z serka homogenizowanego?

Serki homogenizowane to świetna baza różnych ciast i deserów. Oto kilka propozycji na proste desery z serków homogenizowanych:

Jakich serków użyć do przygotowania mini serniczków?

Do przygotowania mini serniczków z tego przepisu użyj serków homogenizowanych o smaku waniliowym.

Jaka galaretka pasuje do serków homogenizowanych?

Do serków homogenizowanych pasuje każda galaretka. Świetnie sprawdzi się galaretka o smaku malinowym, truskawkowym, cytrynowym, brzoskwiniowym, agrestowym, czy owoców leśnych.

W czym zrobić mini serniczki z serków?

Mini serniczki z serków homogenizowanych najlepiej przygotować w specjalnych kubeczkach deserowych. Można też wykorzystać małe szklanki lub eleganckie słoiczki.



Przepis na mini serniczki na zimno z serków homogenizowanych

Ile kalorii ma jeden deserek z serków?

Z podanych proporcji otrzymasz 8 mini serniczków. Jeden mini serniczek ma:

  • kalorie – 182 kcal
  • węglowodany – 31,9 g
  • białko – 6,8 g
  • tłuszcze – 2,9 g
Mini serniczki na zimno z serków homogenizowanych

Mini serniczki z serków homogenizowanych

Drukuj
Proporcje na: 8 sztuk Czas przygotowania:
Wartości odżywcze: 200 kalorie: 20 grams tłuszcz:
Ocena: 5.0/5
( 8 głos/y )

składniki

  • 50 g herbatników
  • 600 g serków homogenizowanych o smaku waniliowym
  • 2 galaretki - opakowania 71-72 g (użyłam jednej galaretki o smaku malinowym, a drugiej galaretki o smaku owoców leśnych)
  • 150 g borówek lub innych owoców

przygotowanie

  1. Przygotuj 8 kubeczków do deserków lub małych szklanek – ja użyłam kubeczków o pojemności 160 ml.
  2. Herbatniki pokrusz i wyłóż na spód każdego z kubeczków.
  3. Jedną galaretkę (u mnie malinowa) rozpuść w 180 ml wody. Odstaw do wystudzenia.
  4. Wystudzoną galaretkę wymieszaj z 600 g serków homogenizowanych i włóż do lodówki. Kiedy serki z galaretką zaczną gęstnieć, wyłóż je na herbatniki. Następnie kubeczki włóż do lodówki do stężenia serków.
  5. Kiedy warstwa serków z galaretką całkowicie stężeją, na wierzchu wyłóż warstwę borówek lub innych owoców.
  6. Drugą galaretkę (u mnie o smaku owoców leśnych) rozpuść w 400 ml wody. Odstaw do wystudzenia, następnie włóż do lodówki, a kiedy zacznie tężeć, wyłóż ją na wierzch deserków.
  7. Deserki włóż do lodówki do stężenia galaretki.
Wypróbowałeś ten przepis?
Podziel się efektem i oznacz mnie na Instagramie @viagustopl

Zobacz również inne przepisy na mini serniczki


Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:


Te artykuły również mogą Ci się spodobać:

Co o tym sądzisz?

Korzystając z tego formularza, wyrażasz zgodę na przechowywanie i przetwarzanie Twoich danych przez tę witrynę zgodnie z Polityką Prywatności.