Przepis na mini deser z arbuzem i galaretką to niezwykle prosty i pyszny pomysł na wykorzystanie arbuza! Ten deserek w kubeczku pięknie wygląda, a smakuje jeszcze lepiej.
Deserki możesz przygotować na wiele okazji – zarówno jako deser do codziennej kawy, jak i na spotkanie ze znajomymi, czy uroczystość rodzinną. Deserki są poręczne, więc będą świetną opcją na słodki stół jako poczęstunek dla gości.
Mini deser z arbuzem i galaretką najlepiej smakuje schłodzony. Zobacz przepis i ciesz się smakiem pysznych małych słodkości!
Przepis na deser z arbuzem i galaretką
Zobacz również inne przepisy na deserki w pojemniczkach z galaretką:
- wiśniowy deserek z galaretką
- deser z zieloną galaretką i dżemem
- truskawkowy deser z galaretką
- brzoskwiniowy deser w kubeczkach
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Jak przechowywać deser z arbuzem i galaretką?
Deserek z arbuzem i galaretką przechowuj w lodówce i zjedz w ciągu 2 dni od przygotowania.
Jakie ciasta i desery można zrobić z arbuzem?
Z arbuzem można zrobić mnóstwo pysznych ciast i deserów! Oto kilka przykładów:
- deser z bitą śmietaną przekładaną kawałkami arbuza
- ciasto budyniowe z arbuzem i galaretką
- arbuzowy pudding z mleczkiem kokosowym i nasionami chia
- domowe lody arbuzowe
- orzeźwiająca lemoniada arbuzowa z miętą
- koktajl na bazie kefiru z arbuzem
- ciasto ze spodu z płatków owsianych z arbuzowym musem
- sernik bez pieczenia z musem arbuzowym i galaretką
Jaki arbuz jest słodki i dojrzały?
Aby wybrać słodkiego i dojrzałego arbuza, warto zwrócić uwagę na kilka ważnych czynników. Dojrzały i słodki arbuz najczęściej:
- jest okrągły
- ma ciemną skórkę z jasną plamą (żółtą lub pomarańczową)
- jest średnich rozmiarów
- ma matową skórkę
- po stuknięciu w skórkę wyda głęboki dźwięk