Często po zjedzeniu rosołu zostaje nam gotowane mięso, na które nie mamy pomysłu, aby przyrządzić je w ciekawy sposób. Przepis ten jest niezwykle prosty, a połączenie chrzanu i miodu sprawia, że nasze gotowane mięso będzie miało bardzo ciekawy smak. Taki sam sposób możemy także użyć do zwykłego mięsa, niekoniecznie tego z rosołu.
Zapraszam Cię do zapoznania się z przepisem, a także odwiedzenia blogowego Facebooka oraz kanału na YouTube, do których linki umieszczone są poniżej przepisu – znajdziesz tam wiele zdjęć i filmików 🙂
Przepis na kaszę jaglaną ze zdjęcia: https://www.youtube.com/watch?v=Kxt5ZxaLP1E

składniki
- 300 g gotowanego mięsa (u mnie królik)
- 1 cebula
- 1/2 łyżeczki tartego chrzanu
- 1 łyżeczka miodu
- 50 ml wody
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- olej lub masło (u mnie klarowane)
- zioła i przyprawy – sól, pieprz, curry, czosnek granulowany
przygotowanie
- Na patelni rozgrzewamy olej lub masło, a następnie dajemy na nią pokrojoną cebulę. Dodajemy sól, pieprz, curry oraz czosnek granulowany (lub ulubione przyprawy).
- Kiedy cebulka będzie lekko podsmażona, na patelnię dajemy pokrojone gotowane mięso. Całość mieszamy, ewentualnie doprawiamy.
- W miseczce łączymy ze sobą ciepłą wodę, chrzan, miód oraz mąkę. Mieszamy dokładnie i zalewamy mięso, kiedy będzie już odpowiednio podsmażone.
- Całość mieszamy do lekkiego zgęstnienia.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Jajka wielkanocne – 8 przepisów na jajka faszerowane i inne przepisy z jajkami!
- Tort szpinakowy z jajkami – pomysł na śniadanie wielkanocne!
- Sałatki na Wielkanoc – 12 PRZEPISÓW
- Czekoladowe ciasto bez pieczenia – orzechowy łom!
- Przepisy na szybkie ciasta bez pieczenia! 15 pysznych przepisów
- Jajka w panierce – panierowane jajka faszerowane