Przepis na bułeczki drożdżowe z kruszonką, czyli mini chałki. Bułki są miękkie, a waniliowa kruszonka dodaje im pysznego smaku. Ciasto przygotujesz bez dodatku jajek – drożdżówki są wegańskie.
Jak zrobić mini chałki z kruszonką?
Przygotowanie mini chałek rozpocznij od wyrobienia drożdżowego ciasta. Następnie kiedy ciasto wyrośnie, formujemy bułki, układamy je na blasze i posypujemy wcześniej przygotowaną kruszonką. Bułeczki odstawiamy do wyrośnięcia, po czym pieczemy na rumiany kolor.
Przepis na miękkie bułeczki drożdżowe krok po kroku
Sprawdź inne przepisy na bułki i chleby – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Deser Krówka z popcornem!
- Rolada bezowa z borówkami
- Mini deserki jak gorąca czekolada z piankami
- Owocowe deserki na każdą okazję! Aż 23 proste przepisy
- Zupa krem z pomidorów z puszki
- Placek na waflu z kremem orzechowym




1 komentarzy
[…] […]