Przepis na bułeczki drożdżowe z kruszonką, czyli mini chałki. Bułki są miękkie, a waniliowa kruszonka dodaje im pysznego smaku. Ciasto przygotujesz bez dodatku jajek – drożdżówki są wegańskie.
Jak zrobić mini chałki z kruszonką?
Przygotowanie mini chałek rozpocznij od wyrobienia drożdżowego ciasta. Następnie kiedy ciasto wyrośnie, formujemy bułki, układamy je na blasze i posypujemy wcześniej przygotowaną kruszonką. Bułeczki odstawiamy do wyrośnięcia, po czym pieczemy na rumiany kolor.
Przepis na miękkie bułeczki drożdżowe krok po kroku
Sprawdź inne przepisy na bułki i chleby – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Wrap z boczniakami Kentucky
- Pyszne ciasta drożdżowe – 5 ulubionych przepisów!
- Deser miętowy z gorzką czekoladą
- Orzechowe ciasto z mini biszkoptami
- Jajecznica na mleku – niezawodny przepis
- Szybkie jednogarnkowe danie z tortellini




1 komentarzy
[…] […]