Pyszna sałatka w tortilli, czyli meksykańska sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i awokado. Ta aromatyczna sałatka podana w rożkach tortilli jest idealną propozycją jako przystawka na zimno podczas imprezy.
Jakich placków tortilli użyć w przepisie?
Do zrobienia sałatki w tortilli możesz użyć zarówno zwykłych placków tortilli, jak i tych pełnoziarnistych, kukurydzianych, czy bezglutenowych – wszystkie sprawdzą się świetnie!
Jakie dodatki warto dodać do sałatki?
Aby sałatka przybrała jeszcze lepszego smaku i aromatu, możesz dodać do niej posiekane świeże zioła. Idealnie pasować będzie świeża kolendra, a także natka pietruszki.
Jak długo można przechowywać gotową sałatkę w rożkach z tortilli?
Sałatkę zawiniętą w rożki tortilli najlepiej podać od razu po przygotowaniu. Możesz zrobić sałatkę wcześniej i przechować ją w lodówce, a tuż przed podaniem tylko zawinąć ją w tortillę.
Sałatka w tortilli – PRZEPIS
Zobacz również inne przepisy na pyszne sałatki:
- sałatka z serem sałatkowym i warzywami
- sałatka z porem i selerem konserwowym
- odwracana sałatka z ananasem i serem żółtym
- sałatka ze świeżych warzyw z Doritos
- sałatka z trzech rodzajów ogórków