Makaron z tofu i pieczarkami to pomysł na szybki i bardzo smaczny obiad. Sos powstał z prostych składników, które na pewno znajdziesz w swojej kuchni.


składniki
- 100 g makaronu
- 100 g tofu naturalnego
- 100 g pieczarek
- ½ cebuli
- 50 g jogurtu naturalnego (użyłam sojowego)
- 100 ml mleka roślinnego (użyłam sojowego)
- 2 łyżeczki wybranej mieszanki przypraw (użyłam mieszanki do grilla)
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżeczka oleju (użyłam kokosowego)
przygotowanie
- Tofu pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż na nim tofu posypane mieszanką przypraw (po 2 minuty z każdej strony).
- Następnie dodaj pieczarki, cebulę i sos sojowy. Całość podsmażaj przez 5 minut, co jakiś czas mieszając.
- Na koniec dodaj jogurt sojowy oraz mleko roślinne. Wszystkie składniki wymieszaj i gotuj 10 minut, co jakiś czas mieszając.
- W międzyczasie ugotuj makaron.
- Gotowym sosem polej makaron. Sos możesz też wymieszać z makaronem, zależnie od tego, jaką wersję wolisz.


Sprawdź inne przepisy na wegańskie dania – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Taborety gazowe – 4 wyjątkowe korzyści, które zapewniają. Sprawdź!
- Sałatki i dania z makaronem – zobacz 10 przepisów
- Figowa owsianka na mleku owsianym
- Jesienne przepisy na obiady – 20 PRZEPISÓW
- Ciasto Oreo bez pieczenia – prosty przepis
- Smak i temperatura kawy – to nie bez znaczenia, jakie filiżanki wybierzesz