Kiedy w sklepie bezglutenowym All 4 Celiac zobaczyłam dostępne bezglutenowe i wegańskie rożki do lodów o bardzo dobrym składzie, wiedziałam, że czas zrobić lody! Oczywiście lody truskawkowe.
Nie jest to zwykły sorbet z mrożonych owoców. Aby lody były bardziej kremowe i pyszniejsze, do ich przygotowania użyłam ugotowanego budyniu. Efekt na pewno Was zaskoczy 🙂
Wracając do rożków, sprawdziły się w zupełności! Tutaj możecie je kupić: link
Podaję Wam również link do sklepu All 4 Celiac: http://www.sklepbezglutenowy.com.pl/

składniki
- 500 g truskawek mrożonych
- 300 ml mleka roślinnego
- 1 budyń bezglutenowy (ja użyłam jagodowego)
- 3 łyżki cukru
- bezglutenowe rożki do lodów
przygotowanie
- Połowę mleka zagotuj, a drugą połowę wymieszaj z budyniem i cukrem. Teraz dodaj ją do gotującego się mleka. Całość zagotuj, cały czas mieszając. Stosujemy mniej mleka, aby budyń był twardszy. Gotowy budyń odstaw do przestudzenia.
- Mrożone truskawki zblenduj z budyniem tak, aby powstały gładkie lody. Gotowe lody możesz włożyć na chwilę do lodówki, jeśli nie mają odpowiedniej konsystencji.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Czekoladowe CIASTO NESQUIK – ciasto z kremem i czekoladowymi kulkami
- Ile wynosi podatek od garażu?
- Przepisy na Tłusty Czwartek
- Jakie są najważniejsze kwestie dotyczące serwisowania i konserwacji pralki do zabudowy?
- Jak obliczyć BMI i kalorie – sprawdź z BeDiet Catering
- Wegański SERNIK Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ – ciasto z tofu