Szybki i łatwy przepis na sernik z makiem z puszki – to przepis bez pieczenia! Połączenie gotowanego sernika z masą makową jest nieziemskie. Ciasto przygotowałam na herbatnikach, a na wierzchu jest prosty lukier.
Jak uniknąć przypalania sera podczas gotowania?
Do przygotowania sernika gotowanego warto użyć garnka z grubym dnem, aby ser nie przypalał się. Podgrzewaj masę na małym ogniu, cały czas mieszając. To pozwoli uniknąć przypalenia się.
Jak przechowywać sernik gotowany z makiem?
Gotowy seromakowiec bez pieczenia po wystudzeniu przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce.
Łatwy przepis na sernik z makiem z puszki
Zobacz również inne przepisy na ciasta bez pieczenia:
- sernik na zimno z mango
- cytrynowe ciasto z chałwą
- ciasto bez pieczenia na Święta
- malinowe ciasto z Ptasim Mleczkiem
- kremówka bez pieczenia na paluszkach ptysiowych