Przepis na kruche z kokosową pianką to hit! To połączenie aromatycznego kruchego ciasta z drożdżami, czekoladowego kremu i przepysznej kokosowej pianki. Przepis sprawdzi się zarówno jako ciasto na weekend, ale również jako deser na imprezy, uroczystości, czy święta.
Spis treści:
Jak zrobić kruche ciasto z drożdżami?
Przygotowanie kruchego ciasta z drożdżami jest bardzo proste! Wystarczy, że drożdże wymieszasz z kwaśną śmietaną i odstawisz na 10 minut. Następnie drożdże ze śmietaną należy połączyć z pozostałymi składnikami (mąką, masłem, żółtkami i cukrem) i wyrobić ciasto.
Kruche ciasto z drożdżami jest bardziej miękkie, niż klasyczne kruche ciasto. Ma inną strukturę, a do tego jest bardzo aromatyczne.
Jak upiec kruche ciasto z kokosową pianką?
Kruche z kokosową pianką należy piec w 180 stopniach Celsjusza przez 35 minut. Po upieczeniu można uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić ciasto do powolnego wystudzenia.
Czy ciasto można zamrozić?
Tak, to kruche ciasto na drożdżach, z kremem czekoladowym i kokosową pianką można zamrozić. Jednak najsmaczniejsze jest świeże, tuż po wystygnięciu. Po zamrożeniu kokosowa pianka straci swoją chrupkość.


Przepis – kruche z kokosową pianką
Ile kalorii ma kawałek kruchego ciasta z kokosową pianką?
Z podanych proporcji otrzymasz 10 porcji kruchego ciasta z kokosową pianką. Jedna porcja ma:
- kalorie – 279 kcal
- węglowodany – 29,3 g
- białko – 4,5 g
- tłuszcze – 16,3 g
Zobacz również inne przepisy na kruche ciasta
- kruche ze śliwkami i budyniową pianką
- kruche z budyniem i bezą
- tartaletki z karmelem i bitą śmietaną
- ciasto warszawskie
- kruche ciasto z kiwi
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
