Przepis na kruche ciastka z mleczkiem kokosowym oblane czekoladą i posypane wiórkami kokosowymi. Po prostu rozpływają się w ustach!
Te proste kruche ciasteczka bez jajek będą świetną propozycją jako urozmaicenie słodkiego stołu podczas imprezy, świąt lub jako dodatek do codziennej kawy. Ciastka możesz wykonać w wersji wegańskiej – należy użyć roślinnej margaryny i wegańskiej czekolady.
Jak zrobić ciastka z mleczkiem kokosowym?
Ciastka z mleczkiem kokosowym zrobisz w kilku prostych krokach:
- Ze składników wyrób zwarte ciasto i schłodź w lodówce.
- Z ciasta wykrój lub uformuj wybrany kształt ciasteczek.
- Ciastka upiecz w 180 stopniach Celsjusza.
- Po wystudzenia ciasteczka zamocz w polewie czekoladowej i posyp wiórkami.
Dokładny przepis wraz z proporcjami składników znajdziesz poniżej.
Do czego można użyć mleczka kokosowego?
Mleczko kokosowe można wykorzystać do wielu potraw – zup, sosów, koktajli, a także jako zamiennik mleka w wypiekach. Z dodatkiem mleczka kokosowego możesz przygotować krem do tortu, kokosowy sernik, a także deser – na przykład kokosowy deser Banoffee lub kruche ciasteczka.
Ile czasu piec kruche ciasteczka bez jajek?
Kokosowe ciasteczka bez jajek należy piec 12-15 minut w 180 stopniach Celsjusza. Ciasteczka powinny się zarumienić.
Sprawdź również inne przepisy na ciasteczka bez jajek:

PRZEPIS na ciastka z mleczkiem kokosowym
Zobacz inne polecane przepisy z mleczkiem kokosowym:
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:

