Przepis na proste kruche ciastka na Wielkanoc przekładane niezwykłym kremem ananasowym na bazie masła. Ciasteczka po prostu rozpływają się w ustach, a do tego pięknie wyglądają!
Jak zrobić kruche ciasteczka przekładane kremem?
Przygotowanie tych kruchych ciasteczek na Wielkanoc jest bardzo proste. Wystarczy zrobić kruche ciasto, z którego następnie wykrawamy okręgi. W połowie ciastek wykrawamy w środku dziurkę, po czym kruche ciasteczka pieczemy. Przygotowujemy również krem ananasowy – zblendowanego ananasa zagotowujemy wraz z innymi składnikami, a letnim kremem przekładamy upieczone ciasteczka. Gotowe! Dokładne proporcje składników i przepis na kruche ciastka na Wielkanoc znajdziesz poniżej.
Zobacz też polecane przepisy na ciasta na Święta wielkanocne.


PRZEPIS na kruche ciastka na Wielkanoc
Zobacz również inne przepisy na ciasteczka, które warto przygotować na Wielkanoc:
- tradycyjne amoniaczki
- kruche ciastka z mleczkiem kokosowym
- ciasteczka warszawskie (słoneczka)
- kokosanki przekładane dżemem
- kruche babeczki z kremem i galaretką
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:


Jak przechowywać ciasteczka z kremem ananasowym?
Ciasteczka przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku, w chłodnym miejscu – nie musi to być lodówka. Ciastka z anansowym kremem możesz przechowywać do tygodnia po przełożeniu.
Do czego można użyć ananasowy krem?
Ananasowy krem z tego przepisu na wielkanocne ciasteczka możesz również użyć do innych ciasteczek, a także do mazurka i deserów.
Co można upiec na Święta Wielkanocne?
Na Wielkanoc oprócz kruchych ciasteczek warto przygotować babkę (np. babkę cytrynową albo babkę drożdżową), sernik (np. sernik z rosą, sernik krakowski), mazurek (np. mazurek z kajmakiem lub mazurek z masą orzechową), a także babeczki i inne ciasta i desery, które są lubiane przez Twoją rodzinę.

