Przepis na najpyszniejsze kruche babeczki z mlekiem w proszku! Te słodkie babeczki to świetny pomysł na deser na przyjęcia, czy imprezy. Sprawdzą się też jako przepis na słodki stół.
Czy kruche babeczki można przygotować wcześniej?
Tak, kruche spody do babeczek możesz upiec wcześniej, nawet 3-4 tygodnie wcześniej. Przechowuj je w szczelnie zamkniętym pojemniku, w suchym miejscu.
Jak zrobić gładki krem z mlekiem w proszku?
Aby krem z mlekiem w proszku był idealnie gładki, należy mieszać krem mikserem przez dłuższy czas. Ważne jest także, aby masło, mleko i cukier były całkowicie wystygnięte przed dodaniem mleka w proszku.
Jak długo można przechowywać kruche babeczki z kremem?
Babeczki z kremem możesz przechowywać nawet do tygodnia. Przechowuj je w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce. Jednak po 3-4 dniach ciasto nie będzie już tak kruche, jak tuż po przygotowaniu.
Przepis na kruche babeczki z mlekiem w proszku
Zobacz również inne przepisy na pyszne babeczki:
- kruche babeczki z kajmakiem
- truskawkowe babeczki z białą czekoladą
- wegańskie kruche babeczki z kremem i galaretką
- babeczki anansowe z morelami