Przepis na najpyszniejsze kruche babeczki z mlekiem w proszku! Te słodkie babeczki to świetny pomysł na deser na przyjęcia, czy imprezy. Sprawdzą się też jako przepis na słodki stół.
Spis treści:
Czy kruche babeczki można przygotować wcześniej?
Tak, kruche spody do babeczek możesz upiec wcześniej, nawet 3-4 tygodnie wcześniej. Przechowuj je w szczelnie zamkniętym pojemniku, w suchym miejscu.
Jak zrobić gładki krem z mlekiem w proszku?
Aby krem z mlekiem w proszku był idealnie gładki, należy mieszać krem mikserem przez dłuższy czas. Ważne jest także, aby masło, mleko i cukier były całkowicie wystygnięte przed dodaniem mleka w proszku.
Jak długo można przechowywać kruche babeczki z kremem?
Babeczki z kremem możesz przechowywać nawet do tygodnia. Przechowuj je w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce. Jednak po 3-4 dniach ciasto nie będzie już tak kruche, jak tuż po przygotowaniu.


Przepis na kruche babeczki z mlekiem w proszku
Zobacz również inne przepisy na pyszne babeczki:
- kruche babeczki z kajmakiem
- truskawkowe babeczki z białą czekoladą
- wegańskie kruche babeczki z kremem i galaretką
- babeczki anansowe z morelami
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:




