Krokiety to danie, które sprawdzi się zarówno na obiad, jak i jako danie na przyjęciach i imprezach. Krokiety z kapustą i grzybami to prawdziwa klasyka! Idealnie komponują się z filiżanką barszczu czerwonego.
Jakie przyprawy pasują do farszu z białej kapusty i suszonych grzybów?
Do farszu z białej kapusty i suszonych grzybów, oprócz soli i pieprzu, świetnie pasuje także czosnek, majeranek, kminek, a także sos sojowy. Możesz również dodać trochę soku z cytryny, aby przełamać smak kapusty.
Czy farsz do krokietów można przygotować wcześniej?
Tak, farsz do krokietów z kapustą możesz przygotować wcześniej – na przykład dzień wcześniej. Warto też wcześniej ugotować kapustę, aby zdążyła wystygnąć.
Jak odgrzać gotowe krokiety?
Gotowe, opanierowane i usmażone już krokiety możesz odgrzać w piekarniku, we frytkownicy beztłuszczowej lub na patelni. Dzięki temu panierka będzie chrupiąca.
Przepis – krokiety z kapustą i grzybami
Zobacz również inne przepisy na obiady bez mięsa:
- pierogi z kurkami, oscypkiem i ziemniakami
- proste placki z cukinii i marchewki
- naleśniki zapiekane z cebulą i serem żółtym
- kotlety jajeczne z pietruszką
- tarta z kurkami i serem camembert