Przepis na pyszną tartę na kakaowym spodzie. Ta kokosowa tarta z białą czekoladą i mascarpone to propozycja dla każdego fana kokosowych słodkości!
Jak zrobić kakaowy spód do tarty?
Aby przygotować kruchy kakaowy spód do tarty, potrzebujesz mąki pszennej, masła, cukru, żółtek i kakao. Z tych składników należy zarobić zwarte ciasto, a następnie schłodzić je w lodówce. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy, wylepiamy nim formę na tartę i pieczemy w 190°C (15 minut z obciążeniem, a kolejne 10 minut bez obciążenia). Dokładny przepis znajdziesz poniżej.
Jakie inne kremy pasują do tarty na kakaowym spodzie?
Zamiast kokosowego kremu, możesz przygotować inny krem, wykorzystując przepis na ten kakaowy spód. Doskonale sprawdzi się krem waniliowy, cytrynowy, a także czekoladowy i owocowy – na przykład truskawkowy, czy malinowy.
Przepis – pyszna kokosowa tarta
Zobacz również inne przepisy na kokosowe ciasta:
- kokosowe Fale Dunaju z wiśniami
- ciasto Raffaello bez pieczenia
- kokosowe ciasto z białą czekoladą
- ananasowe ciasto z kokosowym kremem
- jaglany sernik z kokosem i brzoskwiniami