Jest to jeden z najszybszych obiadów – wystarczy ugotować kaszę i wymieszać ją z podsmażonymi warzywami. Wybór warzyw jest szeroki, jednak ja najchętniej łączę cukinię, brokuła oraz pomidora, a do tego dodaję również cebulę 🙂
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Sałatka z tortellini bez majonezu!
- Budyniowy orzechowiec – ciasto bez pieczenia z orzechami
- Szybkie dania na Wigilię – 8 przepisów
- Buraczki do obiadu z wodą z ogórków kiszonych!
- Jakie orzechy i nasiona warto dodać do sałatek i koktajli?
- 10 najlepszych sałatek na Boże Narodzenie 2024
Ingredients:
- 150 g millet groats
- 400 ml water
- 1 small zucchini
- 1 tomato
- a few broccoli roses
- 1 onion
- oil
- spices – salt, curry, pepper, granulated garlic, herbs
Preparing:
- Cook millet groats – rinse, pour water, add salt, curry and herbs. Boil on low heat until the grains absorb most of the water.
- Fry onion.
- Add chopped zucchini, small broccoli roses and spices.
- When vegetables are soften add chopped tomato, millet groats and mix.