Jest to jeden z najszybszych obiadów – wystarczy ugotować kaszę i wymieszać ją z podsmażonymi warzywami. Wybór warzyw jest szeroki, jednak ja najchętniej łączę cukinię, brokuła oraz pomidora, a do tego dodaję również cebulę 🙂

składniki
- 150 g kaszy jaglanej
- około 400 ml wody (2.5 raza więcej od objętości kaszy)
- 1 mała cukinia
- 1 pomidor
- kilka różyczek brokuła
- 1 cebula
- oliwa lub olej
- przyprawy – sól, curry, pieprz, czosnek granulowany, zioła
przygotowanie
- Kaszę jaglaną gotujemy – opłukujemy, zalewamy wodą, dodajemy sól, curry, zioła i gotujemy na małym ogniu do czasu wsiąknięcia wody przez kaszę.
- Na patelni podsmażamy cebulę.
- Następnie dodajemy pokrojoną cukinię i małe różyczki brokuła. Całość doprawiamy.
- Kiedy warzywa zmiękną dodajemy pokrojonego pomidora oraz kaszę jaglaną. Całość mieszamy, możemy jeszcze doprawić.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Pomysły na ciasta bez jajek – AŻ 20 PRZEPISÓW
- Sałatka jarzynowa warstwowa
- Surówka do obiadu z cukinii, papryki, marchewki i ogórka
- Szybka kolacja na ciepło – 20 przepisów
- Co zrobić z pieczarek? Ponad 20 przepisów z pieczarkami!
- CIASTO GIOTTO – ciasto z orzechami laskowymi
Ingredients:
- 150 g millet groats
- 400 ml water
- 1 small zucchini
- 1 tomato
- a few broccoli roses
- 1 onion
- oil
- spices – salt, curry, pepper, granulated garlic, herbs
Preparing:
- Cook millet groats – rinse, pour water, add salt, curry and herbs. Boil on low heat until the grains absorb most of the water.
- Fry onion.
- Add chopped zucchini, small broccoli roses and spices.
- When vegetables are soften add chopped tomato, millet groats and mix.