Kasza jaglana posiada wiele właściwości – o nich możesz przeczytać tutaj. Jest odpowiednia do stworzenia wielu dań – zarówno na słodko, jak i na słono. Możemy z niej zrobić posiłki odpowiednie na śniadanie, obiad, czy też kolację. Kasza jaglana posiada szerokie zastosowanie i w dzisiejszym filmiku właśnie to pragnę Ci pokazać. Zobaczysz w nim przedstawienie pięciu potraw z kaszy jaglanej, których przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Dowiesz się również jak ugotować kaszę jaglaną. Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie, zapraszam do obejrzenia 🙂
1. Kasza jaglana z daktylami i siemieniem lnianym
Czego potrzebujesz?
- kasza jaglana + woda lub wybrane mleko do ugotowania
- suszone daktyle
- kurkuma
- cynamon
- zmielone siemię lniane
- dodatkowo wybrane bakalie lub owoce
2. Kasza jaglana z bananem
Czego potrzebujesz?
- kasza jaglana + woda lub wybrane mleko do ugotowania
- dojrzały banan
- sok z cytryny
- suszone daktyle
- dodatkowo cynamon lub kakao
3. Kasza jaglana z truskawkami
Czego potrzebujesz?
- kasza jaglana + woda lub wybrane mleko do ugotowania
- truskawki (możesz też użyć malin lub borówek)
- dodatkowo wybrany słodzik
4. Kotlety z kaszy jaglanej i warzyw
Czego potrzebujesz?
- kasza jaglana + woda lub bulion warzywny do ugotowania
- marchewka
- cukinia
- majeranek
- curry
- sól
- olej lub wybrany tłuszcz do usmażenia kotletów
5. Kasza jaglana z warzywami
Czego potrzebujesz?
- kasza jaglana + woda lub bulion warzywny do ugotowania
- majeranek
- curry
- sól
- ulubione warzywa (u mnie cebula, brokuł, cukinia, marchewka, pomidor)
- przyprawy i zioła
Sposób przygotowania każdego z przepisów pokazuję w filmiku powyżej 🙂
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Przepis na ratatuj – ratatouille z batatem!
- Przepis na lody wegańskie cytrynowo kokosowe
- Chleb faszerowany – chleb zapiekany z farszem a’la pizza
- Domowa nalewka z cytryną – nalewka na spirytusie
- Babeczki z Nutellą – pyszne muffiny z czekoladą
- Cebula faszerowana ryżem z pieczarkami – nadziewane cebule