Zobacz ten niezawodny przepis na jednogarnkowy makaron z pieczarkami i parmezanem! To prosty przepis na obiad, czy kolację. Makaron jest kremowy i niezwykle aromatyczny. Przygotowanie dania w jednym garnku to nie tylko wygoda, ale także mniej zmywania.
Spis treści:
Jakiego makaronu użyć do dania jednogarnkowego?
Do tego przepisu na makaron z pieczarkami i parmezanem najbardziej pasuje makaron świderki (fusilli). Jednak możesz też użyć makaronu rurki/pióra (penne), wstążki (tagliatelle), czy kokardki (farfalle) lub kolanka (lumache).
Czym doprawić makaron z pieczarkami i parmezanem?
Do makaronu z pieczarkami i parmezanem, oprócz soli i pieprzu świetnie sprawdzi się czosnek, sos sojowy i natka pietruszki. Można dodać również oregano, tymianek, gałkę muszkatołową, czy chili.


Przepis na jednogarnkowy makaron z pieczarkami
Ile kalorii ma porcja makaronu z pieczarkami i parmezanem?
Z podanych proporcji otrzymasz 2 porcje dania. Jedna porcja tego makaronu z pieczarkami i parmezanem ma:
- kalorie – 530 kcal
- węglowodany – 48 g
- białko – 22,8 g
- tłuszcze – 26,9 g
Zobacz również inne przepisy na jednogarnkowe dania
- jednogarnkowe danie z tortellini
- risotto z suszonymi grzybami
- makaron w sosie serowym
- jednogarnkowe danie z makaronem i warzywami
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
