Oryginalny sposób na podanie jajek, czyli jajka z warzywami a’la burgery! To pomysł na przystawkę na zimno na imprezę, a także pomysł na śniadanie, czy kolację. Przepis jest bardzo prosty, a całość przygotujesz w kilka chwil.
Spis treści:
Jakie przystawki można zrobić z jajek?
Z jajek można zrobić wiele przystawek! Najczęściej przygotowuje się jajka faszerowane (na przykład pieczarkami, czy tuńczykiem), jajka w sosie (musztardowym, chrzanowym, czy tatarskim), jajka w galarecie, a także małe kanapeczki z jajkami lub jajka z majonezem.
Jak zrobić sos musztardowy do jajek?
Sos musztardowy do jajek można przygotować na bazie majonezu lub kwaśnej śmietany. Najprostszy sposób na przygotowanie sosu musztardowego do jajek to wymieszanie majonezu z musztardą.


Przepis na jajka z warzywami jak burger
Ile kalorii ma jedno jajko a’la burger?
Z podanych proporcji otrzymasz 6 jajek. Jedno jajko a’la burger ma:
- kalorie – 115 kcal
- węglowodany – 1,8 g
- białko – 7,4 g
- tłuszcze – 8,8 g
Zobacz również inne przepisy na przystawki z jajek
- jajka faszerowane oliwkami
- jajka z serem feta i pesto
- jajka faszerowane pieczarkami
- panierowane jajka faszerowane
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
