Pyszny pomysł na jajka faszerowane serem feta – do tego przepisu wykorzystałam również bazyliowe pesto. Można zachwycić się tym połączeniem smaków! Kremowe, delikatne, a zarazem wyraziste nadzienie idealnie komponuje się z jajkiem.
Przepis na jajka faszerowane z serem feta krok po kroku

składniki
- 10 jajek
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka śmietany
- 3 łyżeczki pesto bazyliowego (lub innego ulubionego pesto)
- 100 g sera feta
- pieprz
przygotowanie
- Jajka ugotuj na twardo.
- Po wystudzeniu jajka obierz, przekrój wzdłuż na pół i wyciągnij żółtka.
- Żółtka zetrzyj na małych oczkach tarki, a następnie wymieszaj z pozostałymi składnikami.
- Białka nadziej przygotowanym farszem za pomocą szprycy, ewentualnie łyżeczką.
Sprawdź inne przepisy na przekąski – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).

