Przepis na jajka faszerowane pieczarkami to prosty sposób na śniadanie, kolację, a także na imprezę. Jajka świetnie sprawdzą się również jako danie na śniadanie wielkanocne!
Jak przygotować jajka faszerowane?
Wystarczy, że ugotowane na twardo jajka obierzesz ze skorupek, przekroisz wzdłuż na pół, a następnie wyciągniesz żółtka. Kolejnym krokiem jest przygotowanie nadzienia – w tej wersji do żółtek dodałam podsmażone na suchej patelni pieczarki, a także majonez i jogurt naturalny (dzięki jogurtowi jajka są lżejsze, a według mnie również smaczniejsze). Nadzienie należy doprawić wedle uznania solą i pieprzem. Do całości świetnie pasuje szczypiorek.
Jajka faszerowane pieczarkami – sprawdź przepis
Sprawdź inne przepisy na przekąski – klik, a tutaj znajdziesz inne dania na Wielkanoc – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Deser Kora Orzechowa w szklance
- Pojemniczki na deserki – czy warto je kupić?
- Prosty sernik z jabłkami i kruszonką
- 5 sałatek z kapusty pekińskiej – sprawdzone przepisy
- Zapiekanki jak dawniej – pyszne jak za dawnych lat!
@viagusto_pl Jajka faszerowane pieczarkami 🥚#gotowanie #przepis #recipe ♬ Forever – Labrinth