Najbardziej znane przepisy na faszerowane jajka to jajka faszerowane pieczarkami, szynką, łososiem lub tuńczykiem. Poniżej natomiast znajdziesz przepis z oliwkami i groszkiem konserwowym.
Jak zrobić faszerowane jajka?
Faszerowane jajka z oliwkami i groszkiem konserwowym przygotujesz, przekrawając wzdłuż na pół ugotowane na twardo jajka. Następnie należy wydrążyć żółtka. Kolejnym krokiem jest przygotowanie nadzienia – w tej wersji do żółtek dodajemy posiekane drobno oliwki i zblendowany groszek. Całość mieszamy z majonezem i jogurtem (dzięki jogurtowi jajka są lżejsze, a według mnie również smaczniejsze). Nadzienie należy doprawić wedle uznania solą i pieprzem.
Przepis na jajka faszerowane oliwkami i groszkiem
Sprawdź inne przepisy na przekąski – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Polewa z białej czekolady – prosty przepis
- Chleb żytni na miodzie
- Sałatka z pietruszką i selerem korzeniowym
- Kruche z kokosową pianką
- Tradycyjne przepisy na Wielkanoc 2025


