Jajecznica na mleku to prosty przepis na urozmaicenie tradycyjnej jajecznicy. Ten niezawodny przepis będzie doskonały na śniadanie, czy kolację.
Spis treści:
Czy jajecznica na mleku różni się smakiem od tradycyjnej?
Jajecznica przygotowana na mleku jest bardziej kremowa i delikatna w smaku. To doskonała alternatywa dla tradycyjnej jajecznicy. Jajecznica z mlekiem świetnie smakuje z pieczywem lub grzankami.
Na jakim tłuszczu zrobić jajecznicę?
Jajecznicę, zarówno tę z mlekiem, jak i tradycyjną najlepiej przygotować na maśle klarowanym. Masło klarowane jest odporne na wysoką temperaturę. Alternatywnie można użyć zwykłego masła.


Przepis – jajecznica na mleku
Zobacz również inne przepisy na śniadania
- pankejki na kefirze
- budyniowa owsianka białkowa
- twarożek z sera z wiaderka
- pasztet z cukinii z serem żółtym
- jajka w cieście francuskim z pesto
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
