Chyba każdy jadł hummus z ciecierzycy, ale czy próbowaliście zrobić hummus z fasoli?
Przygotowałam hummus z białej fasoli z puszki. Smak jest zbliżony do hummusu z ciecierzycy – do masy dodałam tahini (pastę na bazie sezamu), sok z cytryny, mielony kminek, a także oliwę – czyli składniki, które kojarzą mi się z typowym hummusem.
Jeśli lubisz hummus, to ten przepis na pewno przypadnie Ci do gustu!
Przepis na hummus z fasoli krok po kroku
Sprawdź inne przepisy na wegańskie potrawy – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie (klik) i Facebooku (klik).
Sprawdź najnowsze przepisy
- Przepis na rurki z kremem budyniowym
- Deserki z mascarpone – 15 prostych przepisów
- Deser bananowy na zimno (w pojemniczku)
- Dobry placek drożdżowy z serem – jak u babci!
- Racuchy drożdżowe kładzione łyżką – przepis z budyniem